Veranderaars: Renoon | Iris Skrami

Door:
Melisa Monti
Datum:
22 januari 2021

Er wordt geschat dat er in 2016 wereldwijd ongeveer 107 miljard kledingstukken en 14,5 miljard paar schoenen zijn gekocht (Common Objective , 2018). De meeste van deze artikelen worden gemaakt onder onethische omstandigheden en via een zeer vervuilende toeleveringsketen.

Gelukkig zijn er geweldige initiatieven die proberen de industrie voorgoed te veranderen en consumenten een ander alternatief bieden.
Maak kennis met Iris Skrami, mede-oprichter van Renoon, een in Amsterdam gevestigd FashionTech-bedrijf dat een zoekplatform voor bewust winkelen heeft gecreëerd. Ze zijn op een missie om de liefde voor mode te combineren met de zorg voor de planeet, door de zoektocht naar opties die het beste bij jouw stijl passen te vereenvoudigen en bij te dragen aan positieve verandering in de wereld.
We waren nieuwsgierig naar waar Iris voor staat en hoe ze op het idee kwam om Renoon te creëren.

Better Magazine: Hoe ben je begonnen in de mode-industrie? En waarom voelde je de behoefte om Renoon op te richten?

Iris: Professioneel ben ik vrij vroeg begonnen. Ik begon te werken in de fintech, in een functie die indirect verband hield met mode. Ik weet nog dat ik tijdens mijn master bij Nike wilde werken, omdat dit voor mij een heel inspirerend merk is geweest. Ik bewonder de manier waarop Nike het bedrijf opbouwt, maar ook hun sterke gevoel van doelgerichtheid en kracht. Dus begon ik voor Nike te werken, en zo begon deze reis ook, want voor die baan verhuisde ik naar Nederland. Na Nike ben ik overgestapt naar PVH waar ik verantwoordelijk was voor het opbouwen van een startup binnen een multinational. Dit bracht me naar veel verschillende landen, waar ik winkels digitaliseerde en nieuwe teams op verschillende afdelingen creëerde. Het was een zeer horizontale positie, omdat wat ik deed veel teamexpertise vergde, dus ik zag veel wat er in verschillende teams gebeurde en ik heb zoveel geleerd.

Maar mijn persoonlijke reis naar duurzaamheid en mode begon al eerder. Ik herinner me dat ik al heel jong met dit onderwerp bezig was en dat duurzaamheid nog niet was wat het nu is. Toen ik op de universiteit zat, deden we een casestudy over de Body Shop. Het ging er echt om hoe je impact kunt maken en als bedrijf een dieper doel kunt bereiken, dat verder gaat dan alleen het maken van producten. Ik herinner me dat ik daarna terugging naar mijn vader en tegen hem zei: 'Als ik ouder ben, wil ik Chief Sustainability Officer worden bij een modebedrijf'.

Mijn passie voor yoga was ook een grote trigger. Ik heb een yoga docentenopleiding gevolgd, die is geëscaleerd naar een YouTube-kanaal met meer dan 1 miljoen views! Yoga heeft mijn leven diepgaand beïnvloed en mij doen nadenken over bepaalde beslissingen die ik heb genomen, bijvoorbeeld met betrekking tot eten. Ik begon mezelf vragen te stellen bij het kopen van dingen en werd bewuster van wat ik in mijn lichaam stopte. Op een gegeven moment legde ik gewoon het verband met deze beslissingen en hoe ze ook kleding beïnvloeden, aangezien dit de op één na grootste consumptie was die ik zou maken. Ook het verblijf in Amsterdam speelde een grote rol in deze reis. We hebben hier Fashion For Good en zoveel verschillende initiatieven rond duurzaamheid. Op een dag had ik een jurk nodig, maar ik wilde dat deze duurzaam was, en ik realiseerde me dat het me niet die 10 minuten en een paar klikken kostte die ik gewend was. Nu kostte het me eigenlijk anderhalve maand om iets te vinden, en toen besefte ik dat er een probleem was. Er is zoveel innovatie en geweldige merken die ik na maanden en maanden van onderzoek begon te ontdekken, maar het is erg moeilijk om sneller verandering door te voeren als je die ongelooflijke merken niet eens kunt bereiken. Hoe kan ik met hen in contact komen zonder zoveel tijd aan onderzoek te hoeven besteden? Of in het ergste geval ze niet eens vinden. Als consument heb je dus misschien wel de beste bedoelingen als het om consumptie gaat, maar zo makkelijk is dat misschien niet. En als je denkt aan al die merken die daadwerkelijk veel impact maken, hoe kunnen ze dan de juiste consumenten bereiken, zonder veel geld uit te geven aan advertenties? En toen werd Renoon gecreëerd.

BM: Wat zou je willen dat consumenten zouden zien of zouden kunnen veranderen in de mode-industrie?

I: Bewust zijn van de dingen die ze kopen, en begrijpen dat elke aankoop een stem is voor de wereld waarin je wilt leven. Ik weet dat het moeilijk kan zijn als je snel een aankoop wilt doen, maar het is heel belangrijk om het te begrijpen dat je veel impact kunt maken door betere keuzes te maken. Het hoeft niet de perfecte keuze te zijn, want er bestaat ook geen perfect merk, noch een perfect product, maar nu al erkennen dat onze acties gevolgen hebben is een grote stap in de goede richting.

BM: Wat zijn de duurzaamheidsnormen van Renoon en waarom zijn ze zo belangrijk?

I: Voor ons zijn onze duurzaamheidsnormen de basis. Duurzaamheid is iets waar we niet alleen naar kijken op merkniveau, maar ook op productniveau. We hebben bepaalde criteria waaraan producten moeten voldoen voordat ze zichtbaar zijn op Renoon. Als het om merken gaat, kijken we naar zaken als transparantie of wat het merk doet in termen van het ondersteunen van goede doelen of het bedrijfsbeleid. Op productniveau kijken we nauwkeurig naar samenstellingen, materialen en certificeringen die de positieve waarden van dat specifieke product ondersteunen met de hoogste door de industrie erkende normen. Op dit moment accepteren we dus bijvoorbeeld geen BCI-standaarden, maar wel GOTS. Dit doen we om de producten af te stemmen op de gebruikers, omdat er vaak geen zwart-wit verschil is tussen duurzaam of niet. Het gaat erom welke impact het product maakt, en welke impact ik als consument wil maken. Je kunt persoonlijke voorkeuren hebben die verband houden met het maken van impact op het milieu, maar je kunt je ook richten op de ethische aspecten binnen de toeleveringsketen of zelfs op dierenwelzijn. Het hangt dus af van de gevoeligheid die we hebben voor een specifiek probleem, want wederom bestaat er geen perfect product en zijn er altijd aspecten die verbeterd kunnen worden. Het gaat erom de verandering door te voeren en deze transitie sneller te maken.

BM: Wat is volgens jou de beste manier om de mode-industrie duurzamer te maken?

I: Het woord 'duurzaam' is al zo vaak gebruikt dat het waarschijnlijk wat betekenis heeft verloren ( lacht ), maar het is nog steeds belangrijk dat we het gebruiken. Totdat we het punt bereiken waar we moeten zijn, moeten we het blijven gebruiken en consistent zijn.

Het mooie is dat het ons allemaal verenigt, omdat het zo'n complex onderwerp is dat we niet alleen merken kunnen laten meedoen, maar dat we ook consumenten nodig hebben om deel uit te maken van de oplossing en dat de autoriteiten ook aan boord moeten zijn. De industrie is al geruime tijd bezig met het opnieuw opbouwen van de ruggengraat. Om terug te komen op wat mij vanuit de sector verraste, is dat er veel over duurzaamheid wordt gesproken. Ik hoorde leidinggevenden erover praten, maar uiteindelijk zou het een concept blijven en zouden er geen dingen gedaan worden. Dus wat ik geloof is dat het belangrijkste is om gewoon dingen te doen, en waarschijnlijk minder kritisch te zijn over wat er wordt gedaan. Omdat iets dat schadelijk is voor merken om duurzame praktijken aan te passen aan hun bedrijf, het wijzen met de vinger is dat soms gebeurt vanuit de consumentenkant, maar ook vanuit andere merken. Als je een duurzaam merk bent, word je neergeschoten na de eerste fout die je maakt, en dat maakt merken ook bang om met hun claims naar buiten te komen. Dus doe het gewoon, implementeer nieuwe dingen en maak onderweg een paar fouten, leer ervan en ga er gewoon mee verder, anders blijven de dingen gewoon hetzelfde.


BM: Wat zie je in de nabije toekomst voor Renoon?

I: We lanceren de pre-lancering op 16 februari met alleen uitnodigingen. We zien een constante groei van de gebruikers en de mensen die samen met ons de missie echt omarmen en ons helpen bouwen. Veel merken volgen deze reis en steunen ons op beide manieren, en wij steunen hen. We hopen dat onze lancering in Nederland succesvol zal zijn en dat we meer mensen kunnen helpen bewuster te worden van hun consumentengedrag. In plaats van naar de gebruikelijke winkels te gaan, kun je hier op een heel eenvoudige manier duurzame merken vinden en winkelen. We kijken ernaar uit om dit zeer grote probleem officieel te lanceren en ons steentje bij te dragen. Hoe meer we dit aanpakken, hoe groter.

Volg Renoon op:

www.renoon.com
https://www.instagram.com/renoon.official/